EL FERROCARRIL DE CAN MERCADER

El Ferrocarril de Can Mercader va néixer d’una idea del Club d’Amics del Ferrocarril-Cornellà vist l’èxit que aquests tipus d’instal.lacions tenia a diferents indrets d’Europa. Va ser proposat a l’Ajuntament de Cornellà perquè fos realitat aprofitant la construcció del Parc de Can Mercader a principis de l’any 1987 que el va assumir gratament.


L’Ajuntament de Cornellà va subvencionar les obres d’infraestructura i el cost de les vies per on havien de circular els trens. El Club d’Amics del Ferrocarril-Cornellà es va encarregar dels treballs de muntatge i instal.lació de la superestructura.
Després de molts esforços desinteressats per part dels membres del Club en les tasques d’instal.lació, el Ferrocarril i el Parc van ser inaugurats, conjuntament, l’11 de setembre de 1989, Diada Nacional de Catalunya, per l’Alcalde de Cornellà Sr. José Montilla i l’Alcalde de Barcelona Sr. Pasqual Maragall, aquest últim en qualitat de President de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


Des d’aleshores, “el trenet” s’ha convertit en el símbol del Parc i el principal reclam dels visitants. Milers de persones es passegen al llarg de l’esplèndida zona verda que predomina en el Parc els dies festius i molts d’ells aprofiten l’ocasió per viatjar en el tren.


També, entre setmana i puntualment, hi viatgen nens i nenes de diferents escoles o institucions que prèviament ho hagin concertat.
Les tasques de manteniment del Ferrocarril corren a càrrec dels membres del Club d’Amics del Ferrocarril-Cornellà, fent-la de manera altruista. Les despeses es financen amb els donatius dels visitants i les subvencions que puguin venir de l’Ajuntament de la Ciutat.


El tren és en constant creixement, doncs els membres del Club segueixen construint noves locomotores de vapor, elèctriques o tèrmiques i col.laboren amb entusiasme en els treballs de millora i renovació de les instal.lacions.

 

 

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de